Yoga op het werk

Yoga maakt gezonder en gelukkiger, zorgt voor nieuwe energie, ontspanning, een betere houding en een helder hoofd. En hiervoor hoef je helemaal niet lenig of atletisch te zijn; het doet er niet toe of je je tenen wel of niet kunt aanraken.

Na een aantal uur achter de computer te zitten neemt bij veel werknemers de concentratie en creativiteit af en is bovendien grote behoefte aan beweging. Een wekelijkse yogales met je team helpt om opgebouwde spanning los te laten, zorgt voor sociale binding en verhoogt de concentratie, productiviteit en het werkplezier.

Tijdens de groepslessen op kantoor komen handige tools en technieken aan bod, die daarna ook makkelijk achter het bureau zelf uit te voeren zijn. Zo creëer je ook de rest van de week een gezondere werkplek.

 

Leela Yoga

Wat gaan we doen?

Door de combinatie van yoga (asana), ademhalingsoefeningen (pranayama) en mindfulness breng ik een zen-moment in het dagelijks leven.

Asanas zijn fysieke yogahoudingen, bedoeld om het lichaam te reinigen van gifstoffen en dus gezonder te maken. Er zijn verschillende soorten asanas, zowel om meer energie door het lichaam te laten stromen als om lichaam en geest te kalmeren. Door de fysieke oefeningen wordt doorbloeding in het brein gestimuleerd, zorgen we ervoor dat we discipline creëeren, ons beter kunnen concentreren en makkelijker stil kunnen zitten. Asana betekent letterlijk ‘zithouding’.

Pranayama is het onder controle brengen van onze adem, met grote invloed op het functioneren van onze geest en emoties.

Mindfulness betekent oplettend zijn, met aandacht leven. Door je aandacht bewust te sturen leer je afstand te nemen van gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Hierdoor is het makkelijker om doelgericht te werken, minder snel afgeleid te worden en mentale rust te ervaren.

 

Heb je vragen over yoga bij jou op het werk? Neem eens een kijkje bij de FAQ en/of neem contact met me op!